Nyelvtanulásra fel!

Lehet másképp!

Melyik nyelvet tanuljam? 1.rész

2021. február 05. 19:46 - novakemesecoach

Német vagy spanyol

nemet_vagy_spanyol.jpg

Előre nem mindig tudjuk kiszámítani, hogy melyik nyelv miért lesz számunkra hasznos. A leghasznosabb nyelv kiválasztása sokban függ egyéni helyzetünktől és a kitűzött célunktól. Ha például elhelyezkedsz egy cégnél, ahol a német nyelvtudásodat tudod hasznosítani, de időközben úgy alakul, hogy áthelyeznek egy másik pozícióra, ahol inkább a spanyol nyelvvel lenne célszerűbb dolgozni. Sőt az is lehet, hogy az jobban megtetszik, mert az emberek és a kultúrájuk közelebb áll hozzád.

Miért pont a spanyol nyelv?

Van, aki azért tanul spanyolul, hogy értse a világban egyre népszerűbb spanyol és latin-amerikai slágereket. Sokan a spanyol nyelvet szeretnék használni munkájuk során, másokat pedig a gyönyörű homokos spanyol tengerpart vonz és a gasztronómiai különlegességek, valamint nem utolsó sorban az emberek és a spanyol kultúra.

6 ok, hogy spanyolul tanulj: 

1. Mindegy, hogy mi az anyanyelved, tény, hogy spanyolul könnyebben meg lehet tanulni, mint németül.

2. Egyértelmű a kiejtés, nincs gond a szórenddel, a dallamossága pedig akár a  segítségedre is lehet

3. A spanyolok messziről híresek arról, hogy nehezen beszélnek angolul, ezért hálásan fogadják, ha spanyolul próbálsz velük beszélni, még akkor is ha hibázol vagy rossz a kiejtésed

4. A spanyol azért hasznos, mert a világ igen jelentős részén beszélik.  Szerte a bolygón mintegy 350 millió ember anyanyelve, 23 ország hivatalos nyelve, emellett 60 millióan beszélnek tanult nyelvként spanyolul

5. Bár a spanyolt széles körben beszélik, a legtöbb ország életszínvonala alacsony. Éppen ezért, ha valaki például szociális és humanitárius területen szeretne dolgozni Latin Amerikában, annak kitűnő választás lehet a spanyol nyelvtanulás. Por que no? :)

6. Ha már tudsz spanyolul, máris könnyű dolgod van, mert kis erőfeszítéssel megtanulhatod bármelyik más román nyelvcsaládtartozó nyelvet is, mint pl. olasz, portugál, francia

spanish-2938033_640.jpg

kép forrása: unsplash

Miért pont a német nyelv?

A német nyelvismeret birtokában számos lehetőség nyílik meg előttünk. Mindazok mellett, hogy az angol után a második leggyakrabban használt nyelv az interneten, számos terület fontos szaknyelve. A német nyelvű országok izgalmas turisztikai úticélt is jelentenek: gyönyörű tájakat, városokat lehet megismerni, s ennek során a német nyelvtudás igen nagy előnnyel jár.

5 ok, hogy németül tanulj:

1. Elég szabályos nyelv, de a hosszú szavak és a főnevek neme megkeseríti a németül tanulók napjait.

2. Ha már tanultál angolul, akkor könnyebb megtanulni németül (és fordítva).

3. A német nyelv nagyon jól használható Európában, több mint 120 millió emberrel lehet kommunikálni, ráadásul közel vannak hozzánk a német nyelvterületek. 

4. Ott, ahol az anyanyelvűek beszélik - Ausztria, Németország, Svájc - magasabb az életszínvonal, munkavállalásnál kiemelt szerepet játszhat az életedben

5. A németeket főképpen az érdekli, amit mondani akarsz nekik, és nem az, hogy milyen nyelven mondod.

Tehát :)

Ha magasabb fizetést szeretnél - tanulj németül!

Ha  emberi kapcsolatokra vágysz - tanulj spanyolul!

 

nemet-spanyol-_nyelvtanulas.jpg

kép forrása: unsplash

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged a döntés meghozatalában vagy bármelyik nyelvből elakadtál, jelentezz be hozzám! 

Olvasd el ezt is: Angol vagy francia

Ne maradj le a friss bejegyzésekről, eseményekről, érdekességekről!

Kövess az Instán, lájkold a Facebook oldalam és csatlakozz a Nyelvtanulás, és ami mögötte van Facebook csoporthoz is!

Üdv,

Emese

komment
süti beállítások módosítása